0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mette Mølbak: Lige nu går amerikanerne amok i den her bizarre smag – og det er der en god grund til

Græskar er blevet stort i Danmark, men i USA er der tale om en regulær mani.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Egentlig smager de ikke af noget særligt. Men der er noget fascinerende og dragende ved de orange græskar, der hvert år på denne tid får mig til at slæbe det, der minder om kæmpe store bowlingkugler, hjem i køkkenet. Jeg glæder mig hvert år til at lave græskarsuppe. Især på en grå og regnfuld dag, for farven gør mig i godt humør. Og farven er nok den egentlige årsag til, hvorfor græskar er så populært. Fortællingen overstråler den egentlige kulinariske værdi.

Græskar er symbolet på efterår. Det er en orange sol, der har suget sommeren til sig, og nu giver os det sidste glimt af farve, inden årets gang for alvor drejer sig mod bar jord, nøgne træer og grå nuancer. Og ligesom asparges er inkarnationen af forår med alt det sprøde og friske, der skyder op, er græskar symbolet på høst, på taknemmelighed over det, vores jord har givet os, og det forråd, vi nu skal opbygge til den lange vinter.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.