0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Anmeldelse: Danmarks måske bedste smørrebrød serveres i Palægade

Restaurant Palægade har med udsøgte råvarer, god betjening og smagfuld indretning indtaget smørrebrødstronen. Smørrebrød fås simpelthen ikke bedre end her.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Vellavet. Den nyåbnede Restaurant Palægade stryger direkte ind på smørrebrødstronen.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sommelier Simon Olesen skulle have overtaget smørrebrødstemplet Restaurant Schønnemann på Hauser Plads. Det troede han i hvert fald.

Man spiser moderne smørrebrød hos Adam Aamann, men Schønnemann var stedet, hvor man spiste klassisk smørrebrød. Det var her, Nomas René Redzepi slæbte sine udenlandske gæster hen, når de skulle spise det, som indtil Redzepis eget nordiske køkken var dansk gastronomis eneste tilføjelse til verdensgastronomien: Smørrebrødet.

Men i ellevte time blev Schønnemann solgt til anden side og Olesen sat fra bestillingen. Det skulle de måske aldrig have gjort. For sammen med sin gamle sommelierven Rasmus Amdi Larsen tog han smørrebrødsdronningen fra Schønnemanns køkken, Karina Pedersen, med sig og koblede Formel B-kokken Magnus Mondrup med på et nyt restaurantkoncept i Palægade 8, hvor de laver førsteklasses smørrebrød og moderne gastronomi med rødder i dansk mad.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts