0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

4 hjerter til frankofilt bondekøkken

Der er tjek på de franske klassikere hos Lalala - på nær en skuffende hovedret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Joakim Grundahl har anmeldt den nyåbnede restaurant Lalala, så vi har brug for nogle stemnings- og detaljebilleder fra restauranten. Desuden vil vi gerne have billeder af disse tre retter: - Choucroute Royal - Marv - Grillet dorade

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et stykke før Strandgade rammer Noma og det nordiske køkken, er der etableret en fransk zone på Christianshavn, hvor der spilles petanque i gården med soloplyst rosé i glasset og spises bløddyr direkte af sneglehuse fyldt med smør, hvidløg og persille, mens der slynges gloser som ’mon cheri’ efter den langbenede tjener, der flakser rundt som et stankelben.

Lalala er navnet på den nye restaurant, der lokker mange af byens franskmænd med deres hjemlands klassiske bonderetter som hvidvinsdampede muslinger, kaninterrin, foie gras og entrecote. Det er danskere, der står bag, og de tværer deres frankofili ud i hovedet på gæsten allerede ved indgangen, hvor et stort billede af en yngre og slank prins Henrik tager imod. Han har uniform på og masser af militære udmærkelser på brystet. Her er han ikke en pauseklovn, men et rockidol, som også har fået sin egen drink på kortet. En Roi Henri med Pernod og jordbærpuré.

Efter at have skabt stor succes med de mikroskopiske spisebuler 20A og Sankt Annæ 8 vil de fire ejere nu folde deres sans for hygge med enkel mad ud i et større format. De to første restauranter fungerer godt med kun en enkelt hovedret, en forret og dessert og et skarpt lille vinudvalg i små lokaler, hvor værter og gæster har det som venner, der føler sig hjemme i hinandens selskab.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce