Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Foto: SARA GALBIATI
Kokkens køkken

Kokkens køkken: Anita Klemensen

Efter at Den Røde Cottage fik en michelinstjerne, har Anita Klemensen ikke haft meget tid i sit køkken. Når hun endelig får gæster, må maden ikke stjæle al opmærksomheden.

Kokkens køkken

Jeg havde bestemt ikke regnet med, at vi ville få en michelinstjerne på Den Røde Cottage. Faktisk var det en ven, som ringede og fortalte, at vi var kommet med i guiden. »Hold nu op, og kom forbi og drik en kop kaffe«, var mit svar.

Jeg troede, det var for sjov, og der gik nok en halv times tid, før vi fandt ud af, at det rent faktisk var rigtigt.

Siden har hverdagen været en god blanding af eufori og kaos.

Det er topfedt at se, at Michelinguiden har taget en drejning væk fra det overfine, så der er plads til spisesteder som Den Røde Cottage.

Men hvor vi for et par måneder siden talte om, at nu skulle vi til at holde lidt flere fridage, arbejder vi nu igen syv dage om ugen.

Derfor er det begrænset, hvor meget tid jeg har ved spækbrætterne herhjemme. For øjeblikket er det mest morgenmad eller frokost, jeg spiser i mit eget køkken - de dage, jeg når det, for jeg spiser som regel på restauranten.

Men når jeg endelig har en fridag, kan jeg rigtig godt lide at lave mad. Jeg holder meget af arbejdsprocessen - ja, nogle gange betyder den faktisk mere for mig end det færdige måltid.

Jeg synes eksempelvis, at det er dejlig afstressende at bage brød og kager. I stedet for at læse ti sider i en bog, eller hvad folk nu ellers gør for at slappe af, laver jeg en omgang brunsvigere.

Jeg er vild med søde sager, men får hurtigt nok, så når kagerne kommer varme ud af ovnen, spiser jeg et par stykker og afleverer resten hos en veninde.

Interessen for madlavning har jeg med hjemmefra. Min far drev Thisted Bryghus i 28 år, så smag er et emne, vi ofte diskuterede ved middagsbordet.

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var det, jeg ville arbejde med. Men min tilgang til madlavning i mit eget hjem har dog ændret sig lidt de senere år.

Tidligere gjorde jeg rigtig meget ud af det, når jeg fik gæster på besøg. Der stod den gerne på minimum tre retter, men i dag laver jeg som regel noget, der er mere enkelt. Det kan være et par hurtige pastaretter, såsom spaghetti carbonara med nybagt brød til, hvilket er let at gøre klar på forhånd.

Det er ikke så tit, jeg ser mine venner. Så når vi er samlet, er det vigtigt for mig, at der er tid til at snakke sammen og være nærværende, i stedet for at jeg står med næsen nede i gryderne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce