Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: JACOB EHRBAHN
Kokkens køkken

Kokkens køkken: Rasmus Kofoed

Når Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium laver mad derhjemme, har han kun brug for gode råvarer, en kniv og sin lille datter i en slynge.

Kokkens køkken

Før var det egentlig mest min kæreste, Maja, der lavede mad herhjemme, men efter at vi har fået vores datter for godt to måneder siden, er jeg lidt mere hjemme og laver derfor også oftere mad.

Det har vakt et eller andet i mig at blive far – jeg har lyst til at forsørge min lille familie.

Nu tager jeg Kamille med i køkkenet i en slynge.

Så kan hun dufte til timian og hvidløg og alle mulige andre ting og lytte, når jeg snitter og sauterer. Det synes jeg er ret vigtigt for at udvide hendes horisont, så hun bliver et åbent menneske, der får lyst til at smage på forskellige ting. Jeg møder mange mennesker, som er kræsne og ikke tør smage på det ene og det andet.

Sådan får hun ikke lov til at være. Det bliver rigtig hyggeligt, når hun bliver større og selv kan holde på en kniv. Hun bliver en dygtig, lille kok. Det skal jeg nok sørge for!

LÆS ARTIKEL

Vores køkken er jo meget lille, og det er ikke køkkenredskaberne, der fylder. Når man er kok, bliver man jo lidt arbejdsskadet.

Ens arbejde fylder rigtig meget, så man gider ikke tage det med hjem – ligesom en sygeplejerske sikkert heller ikke har behov for at tage sig af syge mennesker, når hun har fri. Derfor lavede jeg før mest mad, når vi havde gæster, og jeg holder også meget af at gå ud at spise, når jeg endelig har fri.

Vi har brug for en tekande, en elkoger og en stavblender, og ellers er det basale ting som en god skarp kniv og et spækbræt.

Orden er vigtig, når man laver mad. Hvis det hele roder, mister man lysten til det. Det er vigtigt at arrangere alting, så man har et overblik, og ingredienserne ikke drukner i jord og skræller og affald på bordet.

LÆS ARTIKEL

Det er også vigtigt, at vi har nogle gode ting i skabene. Vi spiser frugt og mysli til morgenmad, gerne med sojamælk på for at variere og ikke kun drikke komælk.

Vi har altid urtepostej, som jeg synes smager langt bedre end leverpostej, og så har vi selvfølgelig grøntsager, som vi får fra restauranten eller fra et fødevareselskab, som Maja har meldt sig ind i.

Når jeg laver mad herhjemme, er det stort set altid vegetarisk.

Sådan har det egentlig altid været. Jeg smager selvfølgelig på kød i restauranten, men det er ikke sådan, at jeg guffer det i mig. Det er grøntsager, vi har mest lyst til, og det er jo også sundest. Danskerne har et overforbrug af kød, som viser sig ved alle de livsstilssygdomme, vi har.

Jeg er vokset op med en vegetarisk mor, så jeg har bortset fra en periode, fra jeg var 16 til 22 år, spist meget lidt kød. Jeg har ikke levet vegetarisk, men jeg har nedsat mit kødforbrug. Fisk og skaldyr spiser vi tit, når vi er ude.

Jeg laver en anden slags mad herhjemme end i restauranten.

Det skal gerne være nemt og simpelt. I går fik vi tomatsuppe med en masse skvalderkål, lidt ingefær og ramsløg, som vi havde samlet i Dyrehaven. Det var lige, hvad vi havde brug for efter en tur i skoven.

Vi spiser desuden meget grød, en del suppe og pastaretter, og så får vi fiskeburgere, når vi rigtig giver den gas. I aften får vi gæster og skal have risotto med en masse gode svampe og reven ost.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce