Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I Taffelbays kommende københavnske caféer vil der ikke være wienerbrød eller flødeskumskager i montrerne. I stedet satses der på friskpressede juicer og sundt bagværk.
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN

I Taffelbays kommende københavnske caféer vil der ikke være wienerbrød eller flødeskumskager i montrerne. I stedet satses der på friskpressede juicer og sundt bagværk.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hellerup-bager prøver cafelykken i København

Taffelbay konditori åbner nu to caféer centralt i København.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt går det den anden vej. Caféer eller restauranter i Københavns indre by, der får succes, udvider ofte med filialer på broerne eller i forstæderne.

Som Mash, der først åbnede i Bredagde og nu har en filial på Skovriderkroen i Charlottenlund og som Sticks 'n' Sushi, som først åbnede i Nansensgade, men nu har filialer i Valby, Lyngby og flere steder endnu.

Nu går et forstadskonditori mod strømmen og flytter indad i stedet for udad.

Fra Hellerup til København K Det gamle hæderkronede konditori St. Taffelbay, der i mere end tyve år har specialiseret sig i flødeskumskager, croissanter og linser på Strandvejen i Hellerup, rykker nemlig ind til København K.

Midt i juni åbner indehaverparret Annette og Hans Kromann en cafe på hjørnet af Kronprinsessegade og Gothersgade overfor Kongens Have, og et par uger senere slår de også døren op til en cafe i Fiolstræde 18, skråt overfor café Dalle Valle.

Newyorkerstil
De to cafeer får begge navnet 'Big Apple'. Og indehaverne forsøger også at ramme en newyorkerstil ved at indrette med lakerede flader i farverne lilla og mørkegrøn, høje barstole i vinduet og masser af rustifrit stål.

Idéen til at åbne caféer kom fra parrets søn, som en overgang arbejdede for juicekæden 'Joe and the Juice'.

»Det er jo oppe i tiden med juice og sundhed, så vi er blevet inspirerede og vil prøve et nyt koncept«, siger indehaver Hans Kromann.

Sunde kager

På de to 'Big Apple'-cafeer kommer der også masser af friskpressede juicer på menuen side om side med sandwich, kager og brød.

Bagværket bliver dog af en anden kaliber end moder-konditoriets wienerbrød og Othellolagkager. Det skal nemlig være af den sunde slags.

»Vi bliver mere sundhedsorienterede og bager kager med lavt fedtindhold og brød af surdej«, siger Hans Kromann.

»Det bliver en helt ny profil«.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden