Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lars Dahlager
Foto: Lars Dahlager

Fede sager. Delikatesser som disse spanske chorizopølser vil måske ikke længere finde vej til de danske butikker. Den nye fedtafgift gør det nemlig både dyrt og besværligt at importere fedt- holdige varer fra udlandet.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fedtafgiften truer spansk pølse og fransk paté

Producenter nægter at udlevere forretningshemmeligheder.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er formentlig den mest komplicerede afgift, der nogensinde er indført, og den er rasende dyr at administrere. Sådan lyder kritikken af Skatteministeriets nye fedtafgift fra danske importører af specialvarer.

Men faktisk kan fedtafgiften ligefrem betyde, at franske eller spanske producenter af pølser eller pateer nægter at sælge deres produkter i Danmark. Producenten skal nemlig udlevere sin opskrift, ofte en forretningshemmelighed, når der skal beregnes fedtafgift.

Det fortæller specialimportøren Kalu, der importerer især spanske, franske og italienske varer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden