Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Lefteris Pitarakis/AP
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rene Redzepi: »Der vil nok være nogen, der fryder sig«

Noma har aldrig lavet bedre mad eller haft det sjovere, siger chefkok.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Medier over hele verden sprøjter lige nu historien om Nomas fald fra førstepladsen på det britiske Restaurant Magazines liste over verdens bedste restauranter.

Og på de sociale medier er der ikke langt mellem kommentarer a la »Adios, Noma« - med en henvisning til at den danske toprestaurant blev slået af den spanske El Celler de Can Roca.

Alligevel var der ikke et eneste tegn på skuffelse at finde i ansigtet på Noma-kokken Rene Redzepi, som politiken.dk mødte, kort efter det var blevet officielt, at den verdensberømte nordiske restaurant i år måtte nøjes med andenpladsen på 'World's 50 Best Restaurants'.

LÆS OGSÅ

»Vi er stadig glade og stolte, og bare det at blive nummer to var ikke noget, vi havde brug for mere. Det var bare rigtig rart. Alt er jo luksus, når man er oppe i det her niveau«, siger han efter at have ønsket de tre brødre, der står bag El Celler tillykke.

Nyt nordisk er ikke truet
Spanien har i år hele tre restauranter med i listens top ti og i alt hele fem restauranter med på listen. Men Rene Redzepi ser ikke den nye rangorden, som et tegn på, at det nordiske køkken er på vej ud.

»Overhovedet ikke«, siger han og peger på, at Østerbro-restauranten Geranium er rykket tre pladser frem fra til nummer 45:

»Det er langt fra sidste gang, at man ser nordisk køkken på den her liste og heller ikke i toppen af listen«.

Men nu har du jo kun fået en andenplads. Skal du hjem og stramme lidt op i køkkenet?

»Vi behøver overhovedet ikke stramme op. Vi har aldrig lavet bedre mad, end vi gør nu. Vi har aldrig haft så sjovt et køkken, og vi har aldrig haft det så fedt. Det kan ikke være anderledes, og vi er slet ikke færdige endnu«, siger Rene Redzepi.

Hjemme i andedammen

Han er dog udmærket er klar over, at det ikke bliver den historie, der vil blive lagt vægt på i de danske medier den kommende tid:

»Det er nok uundgåeligt, at man skal til at lave de der interview om, at en æra er ved at være slut. Og der vil sikkert være en masser eksperter, der har en mening om det. Sådan er det jo hjemme i andedammen«, siger han:

»Der vil nok være nogen, der fryder sig, men det går over igen. Og vi vil blive ved med at lave god mad«.

LÆS OGSÅ

Ud over Geranium og Noma har Danmark faktisk endnu en restaurant med, da Relæ for andet år i træk er med på Restaurant Magazines top 100, hvor den er rykket frem fra en 75. plads til nummer 56.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden