Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sweet. Nikolaos Strangas er godt tilfreds med sin adresse på Åboulevarden. Her er masser af parkeringspladser til kunderne på hans Conditori & Cakeaway. Og så er der kig til Søerne og gåafstand til både Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro.
Foto: PER FOLKVER

Sweet. Nikolaos Strangas er godt tilfreds med sin adresse på Åboulevarden. Her er masser af parkeringspladser til kunderne på hans Conditori & Cakeaway. Og så er der kig til Søerne og gåafstand til både Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brølende trafikåre tiltrækker nye gourmetsteder

Åboulevard er ved at blive en populær beliggenhed for spisesteder.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er det efterhånden værd at slippe speederen på Åboulevard. Den tungt trafikerede sekssporede indfaldsvej, der døgnet rundt buldrer af busser, biler og lastbiler med anhængere, er nemlig ved at blive lidt af et restaurantstrøg.

Man har længe kunnet købe polske delikatesser, kinesiske retter og thaimad på Åboulevard. Etnisk mad til billig penge.

Men indenfor det seneste stykke tid er der åbnet en række spisesteder af den moderne og ambitiøse slags på færdselsåren, der er det nærmeste, man kommer en motorvej i det indre København.

Senest er en raw food-cafe med navnet 'Spis det råt' åbnet i nummer 32, og man finder også avancerede desserter og nyt nordisk køkken på boulevarden.

LÆS ARTIKEL

Cool gade
I december åbnede michelinrestauranten Era Oras dessertkok, Nikolaos Strangas, et fornemt og ambitiøst konditori i nummer 7.

Og han havde længe haft kig på hjørnelokalerne på Åboulevard, som har masser af plads, kig til Søerne, rimelig husleje, ligger tæt på Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg og har gode parkeringsmuligheder lige ved siden af.

LÆS ARTIKEL

LÆS ANMELDELSE

»Det har jeg brug for til en 'cake away'«, siger Strangas.

»Og Åboulevarden er ikke en dårlig gade - det er en cool gade. Cafegader som Istedgade og Gl. Kongevej har også masser af trafik. Og tænk på Champs Elysées!«.

Kunder til kagerne er der nok af, og til sommer regner Strangas med yderligere tilstrømning, når han sætter hjemmelavet is med frugtsalat og macarons på menuen og åbner for udeservering i weekenden.

»Der er der ikke så meget trafik. Altså, selvfølgelig er der biler - det er jo Åboulevarden«

Svært at stoppe cyklister

Lidt længere henne på samme side finder man i nummer 13A den lille spisebar/take away Mad Synergi, som Henrik Junker åbnede sammen med partneren Jeppe Graa i august.

Junker har tidligerer dystet om titlen 'Årets Kok' og arbejdet på michelinrestauranter som Kong Hans Kælder og Herman. På Åboulevard kokkerer han både salater, sandwich, aftensmad 'to go' ud fra ny nordisk mad-linjen og driver catering-virksomhed.

Hvorfor valgte I at åbne et spisested på Åboulevard - i stedet for mere oplagte adresser som Gl. Kongevej eller Nordre Frihavnsgade?

»Vi havde brug for et produktionskøkken til catering og take away, og så er beliggenhed god, når man skal ud og ind med biler«, siger Henrik Junker, som ellers også undrer sig lidt over, hvorfor den støjende boulevard pludselig er blevet populær.

For ham bekendt er huslejen ikke specielt lav, og kunderne kommer ikke tilfældigt forbi.

»Her er ingen strøggængere, og det er svært at få cyklister til at stoppe«, forklarer han.

Derfor har Mad Synergi trukket kunder til med slagtilbud på menuer via rabathjemmesider som Downtown.dk ( eksternt link).

»Hvis produktet er i orden, skal folk nok komme igen«, mener han.

Og Mad Synergi får flere og flere kunder, der henter take away - som for eksempel rimmet laks med vagtelæg og brøndkarse eller svinekotelet på ben med rødvinssauce, syltet hvidkål og tyttebær til 55 kroner.

»Jeg synes, det er en fed tendens, at flere og flere vælger at placere deres forretning på alternative adresser. Der er også nogle, der snart åbner en vegetarrestaurant og nogle drenge, der har planer om at åbne en cocktailbar lidt længere oppe ad gaden«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden