0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Lav den ægte paella fra Valencia

Politiken gik på opdagelse på en paellafestival i Valencia for at finde den ægte version. Og den er i hvert fald ikke med skaldyr.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nej, nej«, siger Don Jesús Melero Martínez, kok og restauratør, og vifter med en finger fra side til side som en vinduesvisker.

»I Valencia blander vi aldrig kød og skaldyr i samme ret. Det er en ret, der er for turístas«.

En hyldest til paellaen
For tilsyneladende er den ret, som avisens udsendte har indtaget og lavet så mange gange, helt forkert. En grotesk bastard skabt til turister.

Vi befinder os en varm lørdag på fødevaremessen og festivalen Congreso Mundial de Arroz, Risens Kongres, der er skabt som en hyldest til paellaens facetter.

Uden for messehallerne er der sat flere dusin telte op, der udgør en gade, hvor kokke fra de bedste lokale restauranter laver deres versioner af paellaer og risretter, naturligvis baseret på de lokale rissorter med navne som senia og bomba, der gror ved søen Albufera ti kilometer syd for Valencia, Spaniens tredjestørste by.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce