0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Er naturvin et spændende nybrud eller bare dårligt håndværk?

Naturvinens fremkomst har medført både begejstring og væmmelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Naturligvis. Nomas sommelier Pontus Elofsson er blandt dem, som har taget de nye naturvine til sig. Restauranter som Relæ og Amass har også vin, som har fået lov til at udvikle sig frit, på kortet.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I efteråret var madmagasinet Gastros vinekspert Rene Langdahl Jørgensen til blindsmagning sammen med et selskab af alle hånde vinnørder. På et tidspunkt fik de serveret en transparent rødvin, der på farven fik folk til at gætte på elegant bourgogne, men på næsen fik medsmagerne til at kaste hovederne tilbage i væmmelse.

Vinen viste sig at være en såkaldt naturvin fra Jura, og episoden er sigende for de kraftige reaktioner, der har været på de seneste års fremvækst af fænomenet naturvin på den internationale vinscene.

En udvikling, som også kan iagttages herhjemme, for eksempel i vinkortene på toneangivende restauranter som Noma, Relæ og Amass.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts