Det var med min gæsts første ret, at vi for alvor mærkede, at der var kommet andre krydderier på kullene. Tre store, ekstremt saftige rejer lå i fuld kampuniform med hale, ben og følehorn strittende til alle sider.
Kun afklædt på kødsiden, som var lige til at vriste fri og dyppe i den spicy avokado med chili og tomatpulver og frisk babykoriander, der rev os rundt i alle verdenshjørner, mens den grill-aromatiske sødme fra havet bruste ud i munden. Knald på, med andre ord. Californisk mad, når den er klædt i kulørte surfershorts.
En international restaurant
Kødbyens nye Restaurant Kul er seneste vink om, at den nynordiske dominans på den københavnske restaurantscene er begyndt at føle en sidevind fra USA, hvor der er smæk på krydderierne i et multikulturelt køkken, der fokuserer på det bedste fra alle kulturer i stedet for at skære en madprofil i skandinavisk design.
I 2013 åbnede bl.a. MS Amerika, der vil introducere københavnere for amerikansk mad i gourmetklassen, MAD (Modern American Diner), der serverer burger og sweet potatoes i Industriens Hus, og Amass på Refshaleøen, hvor Matt Orlando efter sine år på Noma er vendt tilbage til sine rødder og har udtalt, at spareribs ikke ville være utænkeligt på hans menu.
Men han har også rejst rundt i Japan, Australien og Brasilien for at hente inspiration, for typisk for den amerikanske madkultur er hele verden en køkkenhave, man kan plukke fra.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind