0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Glem raw food: Det var madlavning, der gjorde os til mennesker

Biolog og abeekspert Richard Wranghams teori om tilberedning af mad, planter en kæp i hjulet på den gængse evolutionsteori.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lasse Kofod
Foto: Lasse Kofod

madlavning. Vores tidlige forfædre havde kunne ikke overleve, hvis de kun havde spist rå mad fra naturen, mener biolog Richard Wrangham. Arkivfoto af de fire mænd bag madbloggen 'Gastromand'.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Richard Wrangham har et fast ritual, hver gang han vender tilbage til den tætte regnskov i nationalparken Kibale i Uganda for at studere de lokale chimpanser. Den første dag skal han leve af de frugter, chimpanserne spiser netop den dag.

»Og så kommer jeg tilbage til lejren samme aften og er fuldstændig sulten. Chimpanser spiser primært frugt, men det er ikke søde bananer og saftige æbler, som du og jeg kender. Det er som regel tørt, sejt og trevlet som tovværk, fyldt med mundsnerpende tanniner og bitre stoffer. Meget af det smager hæsligt«, griner han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce