0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ung, dansk stjernekok satser alt på at vinde Bocuse d'Or

25-årige Morten Falk træner allerede nu intensivt selv om der er et år til at han skal stille op for Danmark ved det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anders Rye Skjoldjensen/Anders Rye Skjoldjensen/ contact@skjoldjensen.com/ www.skjoldjensen.com
Foto: Anders Rye Skjoldjensen/Anders Rye Skjoldjensen/ contact@skjoldjensen.com/ www.skjoldjensen.com

Rolig. Det er et uhyre pres at deltage i verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d'Or, men 25-årige Morten Falk lader sig ikke skræmme af postyret.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For det utrænede øje ligner det 20 kvadratmeter store køkken et hvilket som helst andet restaurationskøkken. Der er køkkenborde i rustfrit stål langs to af væggene. Hvide kakler, sort loft. På en emhætte står fire minuture og en radio. Det ene af de to vinduer er stablet til med gennemsigtige plastikkasser. Der er gryder og pander fra franske Mauviel, alskens køkkenmaskineri og en stabel af hvide kokkejakker.

Men køkkenet i en stille afkrog af Hotel- og Restaurantskolen i Valby i København er langtfra tilfældigt indrettet.

Det er modelleret, så det ligner det køkken, som kokken Morten Falk, der til daglig er køkkenchef på michelinrestauranten Kadeau, skal dyste i til Bocuse d’Or, det uofficielle VM for kokke, i Lyon i januar 2017. En konkurrence, der altså finder sted om lidt over et år, men som den 25-årige esbjergenser allerede nu skal træne til.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere