0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Håndholdt og iskoldt: Sådan laver du Det Vide Hus' gourmetispinde

I Det Vide Hus håndlaver Claus Dalsgaard sine ispinde med hjælp fra natur og michelinkokke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der er en verden til forskel på de is, Claus Dalsgaard håndlaver i sin café Det Vide Hus på Gothersgade i København, og de fabriksfremstillede is, man køber i sommerlandets iskiosker.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der var engang, hvor en ispind eller en pindeis i Danmark var lig med en masseproduceret frossenpind af den slags, der går 10 (-tusind) alen af på et stykke. Sådan en, der, uanset hvor i sommerlandet du står over for et af de letfalmede isskilte, som reklamerer med Københavnerstang, Champagnebrus og Magnum eller tilsvarende størrelser fra producenter, der opererer med andre navne, smager præcis lige så fabriksfremstillet, som den plejer.

Så enkelt er det heldigvis ikke længere. For selv om størstedelen af de is, vi fortærer i højsæsonen, stadig er generiske kiosk- og supermarkedseksemplarer med en ingrediensliste, der mest af alt lyder som noget fra en kemibog, er der iskolde lyspunkter derude. Et af de stærkest lysende finder du midt i Kongens København: i Det Vide Hus i Gothersgade.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere