Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Juleopskrifter: Sådan får du juleklassikerne til at smage af mere

Marie Holms farmor brugte et trick, der gav de bedste og sprødeste vaniljekranse. Lidt rosenvand kan nemlig forlænge vaniljesmagen – også i risalamanden. En 400 år gammel erkendelse, som er blevet glemt, men bør findes frem igen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Min farmor lærte mig at bage vaniljekranse med rosenvand. Det var der bestemt ikke noget fancy eller moderne i; det var bare sådan, hun gjorde det, min østjyske gårdejerkonefarmor, der var født i 1925. Og sådan, hun nedskrev opskriften med sirlig skråskrift i sit fedtplettede husmoderhæfte. Vaniljekranse med mandler, vanilje og smør – og ikke nogen æg, for den fede dej samles blot med rosenvandet. Det er til dato de bedste og sprødeste vaniljekranse, jeg har smagt og bagt. Rosenvandet giver en subtil, bagvedliggende parfume, der ikke gør unødigt væsen af sig. Bare et lille hint af floral og sødlig 1.000 og én nats-stemning, der meget fint samarbejder med mandlerne og vaniljen.​​

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden