0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fra Kødbyens Fiskeslagter: Fiskepølse i smørristet surdejsbrød med hjemmerørt tatarsauce og syltede skalotteløg

Hos Fiskeslagteren i Kødbyen i København propper Troels Würtz bæredygtig fisk og grønt i den sprøde pølse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sofie Kampmark
Illustration: Sofie Kampmark
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fisk er meget andet end stegte fileter. Vi nørder med at forædle den bæredygtige fangst, krogmodner torsk og pighvar og eksperimenter med fiskesalami. Pølsen her opstod som en løsning på at udnytte de fantastiske afskæringer, vi får fra restauranten Kødbyens Fiskebar, som også står bag stedet her.

Torsk – som er fanget af små kuttere ud for Langelands kyst – er basen i den her pølse. Det er vigtigt at få noget fedme i pølsen, så torsken bliver hakket sammen med blåmuslinger og ørred fra det økologiske havbrug i Bisserup. Oven i farsen ryger der fermenteret knoldselleri, karljohansvampe, dehydreret tomat og tørret chili. Vi hakker farsen i en kødhakker, for det må ikke blive blendet alt for fint; så minder det for meget om en wienerpølse.

Fiskepølsen skal have hård varme på en pande eller grill, cirka 2 minutter på hver side, og så anretter vi hotdoggen alt efter sæson. Til den her udgave ryger fiskepølsen i smørristet surdejsbrød med en hjemmerørt tatarsauce, syltede skalotteløg, frisk bronzefennikel og estragon.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce