0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lotus chips med wakame tang og sesam

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Bjørn & Rump foto
Foto: Bjørn & Rump foto
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Men lad os bare kalde den lotusrod, for den er jo i det mindste en del af lotusblomsten.

Ligheder med kartoflen
Lotusroden gemmer sig som sagt nede i vandet og ligner lidt en lang sød kartoffel, der er sammensat af mange små kartofler. Den kan blive op til en meter lang, og smagen er lidt en mellemting mellem jordskok og kartoffel: Den er nøddeagtig og sød i smagen.

Roden bliver i dag dyrket mange steder i Asien, og den er især meget udbredt i Kashmir-området, hvor der findes store søer, de kan vokse i. Lige netop i Kashmir-området skulle de efter sigende også være eksperter i retter med lotusrod.

Roden bliver dog brugt flittigt overalt i Asien; unge rødder bliver spist rå i spicy salater, eller som en indisk vegetarisk kofta/lotusmos. I Thailand spises den med velbehag som dessert med sirup og is.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce