0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kartoffelblinis med stenbiderrogn

Stenbiderrogn kan serveres på brød, men når der skal lidt ekstra til, kan man lave disse sprøde kartoffelblinis. Det bliver til en himmerigsmundfuld.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Adrian Joachim
Foto: Adrian Joachim
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

1 kg kartofler
1 stor spsk. mel
salt og peber
neutral olie
300 g stenbiderrogn
1 stort rødløg
1 bæger cremefraiche
1 bundt dild

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af råkostjernet. Vrid så meget væde som muligt af dem, kom dem i en skål og bland dem med melet. Krydr med salt og peber. Varm rigelig olie op i panden og afsæt store skefulde af kartoflerne, som bredes lidt ud til små pandekager. Varmen skal være jævn, men ikke for høj, for så risikerer man, at de bliver for mørke, inden de er gennemstegte.
  2. Vend dem forsigtigt med en paletkniv, når de begynder at blive brune i kanterne, og steg dem færdig på den anden side. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. De kan godt holde sig sprøde i en lun ovn, mens de øvrige steges.
  3. Undervejs kan det være nødvendigt at røre lidt i skålen med de revne kartofler eller hælde lidt af det vand fra, der nogle gange trækker ud.
  4. Jeg beregner 3-4 kartoffelblinis til hver. Server dem, så snart de sidste er færdigstegt, sammen med en skål med stenbiderrogn, en skål cremefraiche, en skål med finthakket rødløg og en skål med plukket dild, og lad hver gæst konstruere sin yndlingshaps.

Tip: Til denne ret behøver man ikke en blinispande, en god stor tefalpande fungerer fint.