Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Adrian Joachim
Foto: Adrian Joachim
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kartoffelblinis med stenbiderrogn

Stenbiderrogn kan serveres på brød, men når der skal lidt ekstra til, kan man lave disse sprøde kartoffelblinis. Det bliver til en himmerigsmundfuld.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

1 kg kartofler

1 stor spsk. mel

salt og peber

neutral olie

300 g stenbiderrogn

1 stort rødløg

1 bæger cremefraiche

1 bundt dild

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af råkostjernet. Vrid så meget væde som muligt af dem, kom dem i en skål og bland dem med melet. Krydr med salt og peber. Varm rigelig olie op i panden og afsæt store skefulde af kartoflerne, som bredes lidt ud til små pandekager. Varmen skal være jævn, men ikke for høj, for så risikerer man, at de bliver for mørke, inden de er gennemstegte.
  2. Vend dem forsigtigt med en paletkniv, når de begynder at blive brune i kanterne, og steg dem færdig på den anden side. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. De kan godt holde sig sprøde i en lun ovn, mens de øvrige steges.
  3. Undervejs kan det være nødvendigt at røre lidt i skålen med de revne kartofler eller hælde lidt af det vand fra, der nogle gange trækker ud.
  4. Jeg beregner 3-4 kartoffelblinis til hver. Server dem, så snart de sidste er færdigstegt, sammen med en skål med stenbiderrogn, en skål cremefraiche, en skål med finthakket rødløg og en skål med plukket dild, og lad hver gæst konstruere sin yndlingshaps.

TIP: Til denne ret behøver man ikke en blinispande, en god stor tefalpande fungerer fint.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden