Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Simon Fals
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nem, billig og himmelsk pasta: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Hvidløg, olie og chili. Det er de få ingredienser i den muligvis mest populære pastaret i Italien. Her er pastakok David Fischers bud.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 person

Ingredienser

50 g aflang pasta (spaghetti, spaghettini, linguini)

salt

1/2 dl olivenolie

6 fed hvidløg med hinder

1 tsk. chilipulver eller en lille, frisk chili, finthakket

en dusk bredbladet persille

eventuelt pecorino-ost

Sådan gør du:

  1. Sæt en gryde over med rigeligt vand og rigeligt salt. Tilsæt pastaen, når vandet koger.
  2. Hæld olivenolie i en pande eller gryde. Almindeligvis tilsættes nu to finthakkede hvidløg, men David Fischer har et trick: Tilsæt i stedet seks hele fed hvidløg med hinden stadig siddende på. Det forhindrer ifølge Fischer, at visse stoffer fra hvidløget, der kan give maveproblemer, trænger ud i olien.
  3. Varm olien op. Lige inden den begynder at ryge, smider man chilipulver eller frisk chili på panden og derefter en skefuld pastavand. På den måde dampsteges chilien og hvidløget. Tilsæt finhakket persille.
  4. Pastaen tages af blusset, cirka et minut inden den er færdig (den har stadig en lille hård kerne) og hældes ned i olien. Vigtigt: Behold en kop af kogevandet.
  5. Pastaen koges færdig på panden i et minut, mens du hyppigt tilsætter skefulde af kogevand. Målet er at ramme den perfekte cremede blanding af olie, kogevand og stivelse fra pastaen. Spis pastaen med det samme, eventuelt med et skud peber og lidt pecorino-ost.

Tip: Nettos billige pastamærke Zara er ifølge flere tests o.k. til prisen. Pecorino koster 14 kroner for 100 g i Supermarco ved Fisketorvet i København.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden