James Price foretrækker en neutral rødkål, som ikke overdøver and, sovs og kartofler. Hvis man ønsker det, kan man tilsætte opskriften yderligere krydderier og eksperimentere med andre eddiker.
Foto: Rune Pedersen

James Price foretrækker en neutral rødkål, som ikke overdøver and, sovs og kartofler. Hvis man ønsker det, kan man tilsætte opskriften yderligere krydderier og eksperimentere med andre eddiker.

Prices hjemmelavede gammeldags rødkål

James Price vil have sin rødkål helt klassisk – derfor giver hans opskrift et lækkert, neutralt tilbehør til anden eller flæskestegen.

Opskrifter

Ingredienser

1 kg rødkål

ca. 100 g smør

ca. 1 dl almindelig lagereddike

2-3 dl koncentreret ribssaft

1-2 tsk. salt

4-5 kryddernelliker

sukker efter smag

ribsgelé

lidt fedt fra ande- eller flæskesteg

evt. 1-2 spsk. kommen, hvis man kan lide det

Sådan gør du:

  1. Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.
  2. Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.
  3. Smag den så til med ribsgelé, lidt stegefedt fra anden eller flæskestegen og sukker og evt. lidt mere salt.
  4. Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.

Tip: Hvis man kan lide det, kan man smage kålen til med lidt brun kommen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce