0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vendt i tahin: Bagt og fyldt græskar med quinoa

En sjov og anderledes måde at servere græskar på – brug det fyldte græskar som tilbehør til en steg eller andet kød.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Bag et helt græskar og brug det som en del af serveringen, inden det bliver skåret ud og spist sammen med det knasende fyld, der er inde i græskarskålen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

1 hokkaidogræskar

olivenolie

salt og peber

Fyld

2 dl hvid quinoa

2 håndfulde bredbladet persille

75 g feta

skal fra 1 økologisk citron

40 g pinjekerner, ristede

kerner fra 1 granatæble

Dressing

1 spsk. tahin

saft fra 1/2 citron

3 spsk. olivenolie

salt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rengør græskarret, og del det i to, hvor låget er den mindste del. Fjern kernerne – det gøres nemmest med en ske. Stil græskarret på en bageplade, og kom en smule olie indeni, og krydr med salt og peber. Bag græskarret i ca. 1 time – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek undervejs, men det er færdigt, når kødet er helt blødt.
  2. Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken, og lad det køle en smule af.
  3. Hak persille groft, og bland det med quinoa. Smuldr feta deri, og vend de øvrige ingredienser i. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Vend dressingen rundt i salaten, og fordel salaten i det bagte græskar. Læg låg på, og server. Skær græskarret ud, og spis det med fyldet.

Tip: Denne ret kan både serveres lun og kold, og bruger du et økologisk græskar, kan skrællen sagtens spises.