Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

OPSKRIFT. Carsten Kyster foretrækker et syrligt æble som cox orange, der er et godt modspil til de meget søde svesker. Man kan også komme lidt appelsinskal i fyldet eller frisk timian eller rosmarin.

Klassisk and med æbler og svesker

Det vigtige ved den klassiske and er, at den er gennemstegt. Man skal ikke tro, at man kan få et rosa bryst, når man tager en hel and. Det kan man ikke – lårene er færdige langt senere end brysterne – men kan kan undgå at tørstege brysterne unødigt ved at servere andestegen direkte fra ovnen, når den er færdig og ikke genopvarme den.

Opskrifter

4-6 personer

Ingredienser

1 and

200 g svesker

400 g æbler

salt og sort peber

kødsnor

kødnåle

Sådan gør du:

  1. Tag indmaden ud af anden, og fjern halsen. Skær rumpen og vingespidserne af.
  2. Krydr anden med salt og peber indeni og udenpå.
  3. Fyld anden med svesker og hele æbler.
  4. Bind med kødsnor, og luk anden med kødnåle.
  5. Kom anden på en bagerist på en bradepande med bagepapir. Læg indvolde, vingespidser, rumpen og halsen i bradepanden sammen med 0,5-1 liter vand.
  6. Steg anden i forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 2,5 time. Indtil den er gylden og sprød. Når man prikker i anden, og saften er klar, og når man kan vride andelåret rundt, uden at man møder modstand, er anden stegt færdig.
  7. Skær anden ud i passende stykker og anret med svesker og æbler.

Tip: Brug væsken i bradepanden til sauce, tag andefedtet fra og kom et par spiseskesfulde i en gryde, og bag det igennem med mel til smørbolle. Kom skyen deri, og kog det godt igennem til en sovs, smag til med salt og peber. Hvis du synes, sovsen er lidt for fed, kan du justere den med appelsinsaft, god eddike eller kaffe. Tilsæt evt. kulør for farvens skyld. Bruger man større æbler, skæres de i mindre stykker.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden