4-6 personer
Ingredienser
1 and
200 g svesker
400 g æbler
salt og sort peber
kødsnor
kødnåle
Sådan gør du:
- Tag indmaden ud af anden, og fjern halsen. Skær rumpen og vingespidserne af.
- Krydr anden med salt og peber indeni og udenpå.
- Fyld anden med svesker og hele æbler.
- Bind med kødsnor, og luk anden med kødnåle.
- Kom anden på en bagerist på en bradepande med bagepapir. Læg indvolde, vingespidser, rumpen og halsen i bradepanden sammen med 0,5-1 liter vand.
- Steg anden i forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 2,5 time. Indtil den er gylden og sprød. Når man prikker i anden, og saften er klar, og når man kan vride andelåret rundt, uden at man møder modstand, er anden stegt færdig.
- Skær anden ud i passende stykker og anret med svesker og æbler.
Tip: Brug væsken i bradepanden til sauce, tag andefedtet fra og kom et par spiseskesfulde i en gryde, og bag det igennem med mel til smørbolle. Kom skyen deri, og kog det godt igennem til en sovs, smag til med salt og peber. Hvis du synes, sovsen er lidt for fed, kan du justere den med appelsinsaft, god eddike eller kaffe. Tilsæt evt. kulør for farvens skyld. Bruger man større æbler, skæres de i mindre stykker.