Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

OPSKRIFT. Carsten Kyster foretrækker et syrligt æble som cox orange, der er et godt modspil til de meget søde svesker. Man kan også komme lidt appelsinskal i fyldet eller frisk timian eller rosmarin.
Foto: Columbus Leth

OPSKRIFT. Carsten Kyster foretrækker et syrligt æble som cox orange, der er et godt modspil til de meget søde svesker. Man kan også komme lidt appelsinskal i fyldet eller frisk timian eller rosmarin.

Klassisk and med æbler og svesker

Det vigtige ved den klassiske and er, at den er gennemstegt. Man skal ikke tro, at man kan få et rosa bryst, når man tager en hel and. Det kan man ikke – lårene er færdige langt senere end brysterne – men kan kan undgå at tørstege brysterne unødigt ved at servere andestegen direkte fra ovnen, når den er færdig og ikke genopvarme den.

Opskrifter

4-6 personer

Ingredienser

1 and

200 g svesker

400 g æbler

salt og sort peber

kødsnor

kødnåle

Sådan gør du:

  1. Tag indmaden ud af anden, og fjern halsen. Skær rumpen og vingespidserne af.
  2. Krydr anden med salt og peber indeni og udenpå.
  3. Fyld anden med svesker og hele æbler.
  4. Bind med kødsnor, og luk anden med kødnåle.
  5. Kom anden på en bagerist på en bradepande med bagepapir. Læg indvolde, vingespidser, rumpen og halsen i bradepanden sammen med 0,5-1 liter vand.
  6. Steg anden i forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 2,5 time. Indtil den er gylden og sprød. Når man prikker i anden, og saften er klar, og når man kan vride andelåret rundt, uden at man møder modstand, er anden stegt færdig.
  7. Skær anden ud i passende stykker og anret med svesker og æbler.

Tip: Brug væsken i bradepanden til sauce, tag andefedtet fra og kom et par spiseskesfulde i en gryde, og bag det igennem med mel til smørbolle. Kom skyen deri, og kog det godt igennem til en sovs, smag til med salt og peber. Hvis du synes, sovsen er lidt for fed, kan du justere den med appelsinsaft, god eddike eller kaffe. Tilsæt evt. kulør for farvens skyld. Bruger man større æbler, skæres de i mindre stykker.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden