0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nem og lækker aftensmad: Asiatisk salat med laks og koriander

Kål gør sig utroligt godt med det asiatiske køkken, hvor chili, ingefær og hvidløg giver kålen karakter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Salaten tager sig flot ud serveret i kålblade.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

200 g laks

2 spsk hoisinsauce, alternativt soja

2 tsk ingefær, fintrevet

400 g hvidkål

Dressing

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 spsk chilisauce

1 lime, saften heraf

2 spsk fish sauce

1 spsk risvineddike eller æbleeddike

salt og peber

1 mango

2 forårsløg

1 grøn chili

Topping

koriander

mynte

1 dl saltede cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Kom laksen i et ovnfast fad - evt. beklædt med bagepapir i bunden. Rør hoisinsauce eller soja sammen med ingefær. Fordel det over laksen og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter til den er tilberedt. Tag den ud og lad den køle af.
  2. Snit hvidkålen så fint som muligt og kom den i en rummelig skål.
  3. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og fordel det over hvidkålen. Vend rundt.
  4. Skræl mangoen og skær den i fine skiver. Vask forårsløgene og skær dem i skiver. Skær chilien i fine skiver. Fjern evt. kernerne først, hvis du vil have en mindre stærk salat. Kom salaten på et fad. Fordel mango, forårsløg og chili over salaten.
  5. Pluk laksen i stykker og fordel den over. Hak krydderurterne og fordel dem over, og drys til sidst med hakket cashewnødder.

Tip: Varmrøget laks kan bruges, hvis det skal gå endnu hurtigere. Du kan evt. servere salaten i kålblade.

Læs mere: