0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Skru ned for kødet: Svampe, løg og kinesisk broccoli i østerssauce

Her er der tale om en lille let kødfri ret, der fungerer som hovedret til 2 eller som ledsager til flere retter til 4 personer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

De asiatiske shiitakesvampe er i deres rette element med kinesisk broccoli, der næsten ligner asparges.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2-4 personer

Ingredienser

250 g shiitakesvampe
1 bdt. kinesisk broccoli
1 stort løg
4 fed hvidløg
smagsneutral olie
1 dl østerssauce
1/2 dl vand
hvid peber

Sådan gør du:

  1. Skær større svampe i mundrette stykker, snit den kinesiske broccoli skråt i 5-6 cm store stykker, og pil løg og hvidløg. Skær løget i tynde både, og hak hvidløget groft.
  2. Varm en sjat olie på en pande eller i en wok, og steg først svampene, til de bliver gyldne. Tilsæt nu hvidløg, og lad det stege med, til det så småt begynder at blive gyldent. Kom kinesisk broccoli og løg ved, og steg endnu et minut, inden du tilsætter østerssaucen og vandet.
  3. Lad det simre, til grøntsagerne er tilberedt, men stadig har bid, og krydr med hvid peber. Server med jasminris.

Tip: Kinesisk broccoli finder du i asiatiske butikker. Kan du ikke få fingre i friske shiitakesvampe, kan du købe dem tørrede i asiatiske butikker. De skal udblødes en times tid i varmt vand inden brug. Andre svampe som portobellosvampe eller helt almindelige champignoner vil også gøre sig fint i denne lynhurtige asiatiske ret.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter