Den indiske linsesuppe dahl skal endelig krydres godt, så den mætter alle sanser. Knasende og sprød topping samt kikærtebrød giver et fuldstændigt måltid.
Foto: Ditte Ingemann

Den indiske linsesuppe dahl skal endelig krydres godt, så den mætter alle sanser. Knasende og sprød topping samt kikærtebrød giver et fuldstændigt måltid.

Opskrifter

Dittes dahl med kikærtebrød

Dahl er en både nem, billig og dejlig ret. Jeg tilsætter en smule saltede citroner, som smager fantastisk og meget aromatisk. Citronerne kan pifte selv de kedeligste retter op og bidrager med en dejlig syrlig og salt smag.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

4 fed hvidløg

1 løg

15 g friske ingefær

1 spsk. spidskommen

1 spsk. stødt koriander

1 tsk. stødt gurkemeje

2-3 spsk. olie/ghee, til stegning

1 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

150 g blomkål, i små stykker

150 gulerødder, i små tern, brug også søde

kartofler eller butternutsquash

1 æble, i små tern

20 g saltet citron, finthakket

1 ds. flåede tomater

3 dl røde linser, skyllede

4 dl vand

1 dåse kokosmælk

limesaft

salt

Kikærtefladbrød

100 g kikærtemel

2 dl vand

Smagsgivere, salt, spidskommen, friske urter

olie til stegning

Topping

1/4 spidskål

3 spsk. ristede cashewnødder

Sådan gør du:

  1. Kom hvidløg, løg, ingefær, spidskommen, koriander og gurkemeje i en minihakker, og blend det hele godt sammen.
  2. Varm olie op i en pande, og svits krydderiblandingen i ca. 2 minutter. Tilsæt kanel og kardemomme sammen med små tern af blomkål, gulerod, æble, citron, flåede tomater, linser og vand.
  3. Lad det hele simre ved middelvarme i ca. 45 minutter – tilsæt kokosmælk og evt. mere vand, hvis retten virker for tør – lad det simre yderligere i 15 minutter.
  4. Smag til med limesaft og salt – og evt. en smule chili.
  5. Kikærtefladbrød: Mens retten simrer, laves brødene: Pisk kikærtemel og vand sammen i en skål – tilsæt forskellige smagsgivere efter eget valg, f.eks. salt, chili, citronskal, spidskommen, koriander eller en smule hakket persille.
  6. Varm olie op i en lille pande, og steg fire tynde fladbrød. De skal kun have et par minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  7. Snit spidskål helt fint, og hak cashewnødderne groft. Inden servering toppes retten med kål og nødder og serveres med de lune brød.

Tip: Find opskriften på saltede citroner her. Betragt citronerne som et krydderi, og du behøver kun at bruge en lille smule, da de har masser af smag. Kan du ikke skaffe saltede citroner, så fortvivl ikke, for denne dahl smager også skønt uden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden