Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Den rigtige melede kartoffel er det vigtigste parameter for perfekte pommes frites. Og så skal der den rigtige teknik til: Melstoffet skal skylles af kartoflerne, de skal tørres og friteres i to omgange.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nemmeste måde at score succes i køkkenet: Lav Prices dobbeltfriterede pommes frites

Pommes frites er en videnskab med mange faktorer, der kan gå galt: Kartoflen kan være for våd, og den kan være opbevaret forkert. En ting er sikker: Brug aldrig nye kartofler. Heldet størst med sorten bintje. Estimakartoflen kan også gå an.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

ca. 6 store bagekartofler, meget gerne bintje

olie til friture, gerne jordnøddeolie

salt

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i ensartede stave, ikke for tykke og ikke for tynde.
  2. Skyl dem i flere hold koldt vand, indtil der ikke er mere melstof i vandet. Vi vil gerne have melstof inden i kartoflen, men helst ikke uden på.
  3. Tør dem meget grundigt i et viskestykke. Friter dem derpå i hold i 130 grader varm olie, til de er helt møre og svagt lysegule (5-8 minutter).
  4. Lad fritterne dryppe af og afkøle helt, gerne i køleskab. Hertil kan processen forberedes i god tid. Man kan også fryse dem ned på dette stadie.
  5. Når de skal bruges, opvarmes olien til 190 grader, og kartoflerne friteres en sidste gang, til de er lysebrune og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, drys dem med salt, og server med det samme.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden