Quinoa og blomkål giver en fantastisk konsistens til de klassiske boller.

Quinoa og blomkål giver en fantastisk konsistens til de klassiske boller.

Opskrifter

Vegetariske boller i karry, der smager som den ægte vare

Hvis du er vild med boller i karry, så prøv denne opskrift. I stedet for svinekød har jeg valgt en blanding af kogt quinoa og blomkål. Det lyder nok lidt helseagtigt, men man kan næsten ikke smage forskel.

Opskrifter

Ca. 35-40 stk

Ingredienser

Blomkålsboller
150 g blomkål
150 g hvid quinoa
6 spsk. havremel eller alm. mel
1 tsk. stødt chilipulver
2 æg
1 tsk. havsalt
sort peber

Sauce
1 løg, finthakket
2 tsk. karry
35 g smør
3 spsk. mel
2 dl vand eller fond
2 æbler
4 dl kokosmælk
salt og peber

Tilbehør
250 g ris

Topping
75 g ristede cashewnødder
1 bdt. koriander
3-4 forårsløg, finthakkede

Sådan gør du:

  1. Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en foodprocessor sammen med quinoa, havremel, chili, æg, salt og peber og en smule vand. Blend indtil massen har en ensartet konsistens – lad farsen hvile i ca. 10 minutter.
  2. Form (med fugtige hænder) små kugler, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 5-6 minutter.
  3. Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i, og tilsæt vand under konstant piskning. Skræl æblerne, skær dem i tern og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til, og krydr med salt og peber. Spæd saucen op med lidt mere vand, hvis den er for tyk.
  4. Kom bollerne i saucen, og server retten med kogte ris, cashewnødder, forårsløg og koriander.

Tip: Vil du have ris med masser af god smag, så tilsæt f.eks. limeblade, kanelstang, stjerneanis, gurkemeje, kardemommekapsler eller ingefær til risene, mens de koger.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden