0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Børnene vil elske dem: Vegetariske boller i karry, der smager som den ægte vare

Hvis du er vild med boller i karry, så prøv denne opskrift. I stedet for svinekød har jeg valgt en blanding af kogt quinoa og blomkål. Det lyder nok lidt helseagtigt, men man kan næsten ikke smage forskel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Quinoa og blomkål giver en fantastisk konsistens til de klassiske boller.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ca. 35-40 stk

Ingredienser

Blomkålsboller

150 g blomkål

150 g hvid quinoa

6 spsk. havremel eller alm. mel

1 tsk. stødt chilipulver

2 æg

1 tsk. havsalt

sort peber

Sauce

1 løg, finthakket

2 tsk. karry

35 g smør

3 spsk. mel

2 dl vand eller fond

2 æbler

4 dl kokosmælk

salt og peber

Tilbehør

250 g ris

Topping

75 g ristede cashewnødder

1 bdt. koriander

3-4 forårsløg, finthakkede

Sådan gør du:

  1. Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en foodprocessor sammen med quinoa, havremel, chili, æg, salt og peber og en smule vand. Blend indtil massen har en ensartet konsistens – lad farsen hvile i ca. 10 minutter.
  2. Form (med fugtige hænder) små kugler, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 5-6 minutter.
  3. Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i, og tilsæt vand under konstant piskning. Skræl æblerne, skær dem i tern og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til, og krydr med salt og peber. Spæd saucen op med lidt mere vand, hvis den er for tyk.
  4. Kom bollerne i saucen, og server retten med kogte ris, cashewnødder, forårsløg og koriander.

Tip: Vil du have ris med masser af god smag, så tilsæt f.eks. limeblade, kanelstang, stjerneanis, gurkemeje, kardemommekapsler eller ingefær til risene, mens de koger.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter