Ca. 35-40 stk
Ingredienser
Blomkålsboller
150 g blomkål
150 g hvid quinoa
6 spsk. havremel eller alm. mel
1 tsk. stødt chilipulver
2 æg
1 tsk. havsalt
sort peber
Sauce
1 løg, finthakket
2 tsk. karry
35 g smør
3 spsk. mel
2 dl vand eller fond
2 æbler
4 dl kokosmælk
salt og peber
Tilbehør
250 g ris
Topping
75 g ristede cashewnødder
1 bdt. koriander
3-4 forårsløg, finthakkede
Sådan gør du:
- Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken. Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en foodprocessor sammen med quinoa, havremel, chili, æg, salt og peber og en smule vand. Blend indtil massen har en ensartet konsistens – lad farsen hvile i ca. 10 minutter.
- Form (med fugtige hænder) små kugler, og steg dem på en varm pande i olie i ca. 5-6 minutter.
- Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i, og tilsæt vand under konstant piskning. Skræl æblerne, skær dem i tern og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til, og krydr med salt og peber. Spæd saucen op med lidt mere vand, hvis den er for tyk.
- Kom bollerne i saucen, og server retten med kogte ris, cashewnødder, forårsløg og koriander.
Tip: Vil du have ris med masser af god smag, så tilsæt f.eks. limeblade, kanelstang, stjerneanis, gurkemeje, kardemommekapsler eller ingefær til risene, mens de koger.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter