Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Pastaretten kan serveres sammen med en simpel grøn salat. Sammen med et glas vin er den efter min mening perfekt som gæstemad eller scoremiddag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Perfekt gæstemad eller scoremiddag: Pasta med fyldig tomatsauce og stegt aubergine

Dette er en meget simpel ret, men med masser af smag fra den intense tomatsauce, som består af tomater og hvidløg bagt i ovnen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

450 g cherrytomater

6 fed hvidløg

1 stort rødløg

2 spsk olivenolie

2 tsk tørret oregano

salt og peber

1 aubergine, ca. 250 g

4-6 spsk olivenolie

300 g spaghetti – brug din favorit

frisk basilikum

50 g parmesan

Sådan gør du:

  1. Halver tomaterne, og kom dem i et ildfast fad med hvidløgsfed (lad feddene beholde skallen på) og grofthakket rødløg. Vend det med olie, oregano, salt og peber, og bag det ved 150 grader, varmluft, i ca. 35-40 minutter.
  2. Mens det er i ovnen, forberedes auberginen, som skæres ud i tern eller halvmåner og steges i rigeligt olie på en varm pande, indtil de bliver gyldne og bløde – krydr med salt og peber.
  3. Kog pastaen i saltet vand efter anvisning på pakken.
  4. Når tomatblandingen er bagt færdig, kommes det hele i en blender – husk at fjerne skallen fra hvidløgsfeddene, og blend det med en smule pastavand. Det må gerne blendes en smule groft.
  5. Dræn pastaen, og kom den på panden med aubergine og tomatsauce. Inden servering toppes med frisk basilikum, revet parmesan og evt. en smule friskkværnet peber.

Tip: Retten kan serveres sammen med en simpel grøn salat.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden