0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Som på de hippe cafeer: Falafelbowl med farverig bulgursalat

Hjemmelavede falafler er superlækre og kommer her i flot og farverigt selskab.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Falafler og bulgur udgør en mættende base i salaten.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Falafler

200 g kikærter, tørrede

5 fed hvidløg

1 rødløg

1 spsk. tahin

2 tsk. spidskommen

2 tsk. koriander

saft fra ½ citron

2 tsk. bagepulver

1 håndfuld bredbladet persille

salt og peber

evt. chili

Salat

2 dl bulgur

¼ rødkål

2 gulerødder

16 cherrytomater

100 g feldsalat

kerner fra 1 granatæble

4 spsk. græskarkerner

Dressing

3 spsk. lys tahin

1 tsk. stødt spidskommen

saft fra 1 citron

1 fed hvidløg, revet

salt

3-4 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Læg kikærterne i blød natten over, ca. 12-20 timer. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem godt i koldt vand.
  2. Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og blend det hele godt sammen til en fars. Hvis blandingen virker for tør, så tilsæt 1-2 spsk. vand.
  3. Kom rigeligt olie i en dyb pande, og varm det godt op. Form små aflange frikadeller af farsen, ca. 18 stk. Steg falaflerne i den varme olie i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
  4. Kog bulguren efter anvisningen på pakken, og lad den køle lidt af, inden salaten samles. Snit rødkålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  5. Lav lange strimler af gulerødderne med en kartoffelskræller, og kom strimlerne i koldt vand. indtil salaten skal samles, så holder de sig sprøde. Halvér tomaterne, og skyl feldsalaten grundigt.
  6. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til – hvis dressingen er for tyk: Tilsæt mere vand, indtil den har den ønskede konsistens
  7. Fordel alle ingredienserne i fire skåle, og top med dressing og græskarkerner.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce