Marmeladen smager fantastisk på en bolle med smør, til ost eller i fine kager med flødeskum.
Foto: Line Thit Klein

Marmeladen smager fantastisk på en bolle med smør, til ost eller i fine kager med flødeskum.

Opskrifter

Fantastisk til bagværk, ost og kage: Gylden marmelade med bergamot

Opskrifter

Vidunderligt klistret og i bittermarmeladegenren – kogt af hele bergamotter, som skæres i tynde skiver. Det er lidt et mas at skære ud og fjerne kerner, men resultatet er det hele værd. En varmt gylden eller grønlig marmelade, alt efter hvilken type bergamot du får fingre i, med en stærkt parfumeret smag af bitter bergamot.

2 glas

Ingredienser

600 g økologiske/usprøjtede bergamotter

750 ml frisk vand

450 g sukker

et nip salt

Sådan gør du:

  1. Vask bergamotterne, skær dem i kvarter og derefter i helt tynde skiver. Pil kernerne ud og kassér dem. Kom bergamotskiverne i en gryde, hæld vand på, så det står godt op over dem. Giv bergamotskiverne et opkog, kog dem i 4-5 minutter, og kassér vandet. Kogningen fjerner nogle af bitterstofferne fra skallen, og hvis ikke du koger i den angivne tid og med godt med vand på, risikerer du, at marmeladen bliver alt for bitter.
  2. Tilsæt de 750 ml frisk vand sammen med sukkeret og et nip salt, og kog længe og stille – sikkert over 1 time – til marmeladen er tyk, klistret og fransk. Hvis du har et sukkertermometer, så kog, til marmeladen er over 104 grader. Rør i marmeladen undervejs, så den ikke brænder på.
  3. Hæld på rene, Atamon-skyllede glas, luk dem straks, og lad glassene afkøle en smule, inden du sætter dem i køleskabet. Opbevar marmeladen på køl.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce