Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marmeladen smager fantastisk på en bolle med smør, til ost eller i fine kager med flødeskum.
Foto: Line Thit Klein

Marmeladen smager fantastisk på en bolle med smør, til ost eller i fine kager med flødeskum.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fantastisk til bagværk, ost og kage: Gylden marmelade med bergamot

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vidunderligt klistret og i bittermarmeladegenren – kogt af hele bergamotter, som skæres i tynde skiver. Det er lidt et mas at skære ud og fjerne kerner, men resultatet er det hele værd. En varmt gylden eller grønlig marmelade, alt efter hvilken type bergamot du får fingre i, med en stærkt parfumeret smag af bitter bergamot.

2 glas

Ingredienser

600 g økologiske/usprøjtede bergamotter

750 ml frisk vand

450 g sukker

et nip salt

Sådan gør du:

  1. Vask bergamotterne, skær dem i kvarter og derefter i helt tynde skiver. Pil kernerne ud og kassér dem. Kom bergamotskiverne i en gryde, hæld vand på, så det står godt op over dem. Giv bergamotskiverne et opkog, kog dem i 4-5 minutter, og kassér vandet. Kogningen fjerner nogle af bitterstofferne fra skallen, og hvis ikke du koger i den angivne tid og med godt med vand på, risikerer du, at marmeladen bliver alt for bitter.
  2. Tilsæt de 750 ml frisk vand sammen med sukkeret og et nip salt, og kog længe og stille – sikkert over 1 time – til marmeladen er tyk, klistret og fransk. Hvis du har et sukkertermometer, så kog, til marmeladen er over 104 grader. Rør i marmeladen undervejs, så den ikke brænder på.
  3. Hæld på rene, Atamon-skyllede glas, luk dem straks, og lad glassene afkøle en smule, inden du sætter dem i køleskabet. Opbevar marmeladen på køl.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

  • Du lytter til Politiken

    Julian Assange og turen nedad
    Julian Assange og turen nedad

    Henter…

    WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden