2 store sylteglas
Ingredienser
1 kg bergamotter
2 kg groft salt
Sådan gør du:
- Vask bergamotterne godt, og skær et eller to dybe kryds ned i dem (alt efter størrelse), så du næsten skærer igennem frugterne, men så de stadig hænger sammen i bunden – tag en hel frugt fra til saft. Smid en god spiseskefuld salt ned midt i hver bergamotte, og pres frugterne tæt sammen i et stort, rent sylteglas, så de ligger i spænd og samtidig smider lidt saft undervejs. Hæld salt på, efterhånden som du pakker dem.
- Når glasset er fyldt op med salt og bergamotter, presses saften af den sidste bergamot over dem, og der fyldes op med kogende vand. Luk glasset staks, og lad bergamotterne stå mørkt og ved stuetemperatur i 2-3 måneder, før du bruger af dem.
- Fisk altid de saltede bergamotter op med en ren gaffel, når du bruger af dem undervejs. Skyl dem, og fjern eventuelle kerner, og skær de saltede bergamotter i små stykker med frugtkød, eller grav det ud og kassér det, hvis du kun vil bruge skallen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter