Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mange muligheder. Når først man har de saltede bergamotter i huset, er det nemt at finde på, hvordan de kan bruges. Helt finthakket er saltet bergamotte f.eks. ret skønt i en frikadelle – gerne tilsat lidt hakket bacon og hakket blancheret grønkål.
Foto: Line Thit Klein

Mange muligheder. Når først man har de saltede bergamotter i huset, er det nemt at finde på, hvordan de kan bruges. Helt finthakket er saltet bergamotte f.eks. ret skønt i en frikadelle – gerne tilsat lidt hakket bacon og hakket blancheret grønkål.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saltede bergamotter

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saltede bergamotter er fantastiske i marokkanske taginer og andre simreretter. Jeg er vild med at bruge dem som ’drys’ på frisk mozzarella eller burrata sammen med persille eller basilikum og virkelig god olivenolie. De er også dejlige vendt sammen med letkogte rosenkål, hasselnødder, citronskal og smeltet smør eller på alle typer af stegt kål.

2 store sylteglas

Ingredienser

1 kg bergamotter

2 kg groft salt

Sådan gør du:

  1. Vask bergamotterne godt, og skær et eller to dybe kryds ned i dem (alt efter størrelse), så du næsten skærer igennem frugterne, men så de stadig hænger sammen i bunden – tag en hel frugt fra til saft. Smid en god spiseskefuld salt ned midt i hver bergamotte, og pres frugterne tæt sammen i et stort, rent sylteglas, så de ligger i spænd og samtidig smider lidt saft undervejs. Hæld salt på, efterhånden som du pakker dem.
  2. Når glasset er fyldt op med salt og bergamotter, presses saften af den sidste bergamot over dem, og der fyldes op med kogende vand. Luk glasset staks, og lad bergamotterne stå mørkt og ved stuetemperatur i 2-3 måneder, før du bruger af dem.
  3. Fisk altid de saltede bergamotter op med en ren gaffel, når du bruger af dem undervejs. Skyl dem, og fjern eventuelle kerner, og skær de saltede bergamotter i små stykker med frugtkød, eller grav det ud og kassér det, hvis du kun vil bruge skallen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

  • Du lytter til Politiken

    Julian Assange og turen nedad
    Julian Assange og turen nedad

    Henter…

    WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden