Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den perfekte fredagssnack: Friterede muslinger med urtemayo

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2 personer

Ingredienser

Friterede muslinger

500 g blåmuslinger

1 dl vand

100 g hvedemel

2 æg

100 g panko-rasp (en særlig japansk type)

5 dl majsolie til fritering

Urtemayo

1 æggeblomme

2 spsk. hvidvinseddike

ca. 2 dl vindruekerneolie

2 spsk. kapers

1 skalotteløg

1 bdt. dild

salt

Sådan gør du:

  1. Friterede muslinger: Skyl og rens muslingerne fri for skidt og sand.
  2. Hiv ’skægget’ af, altså de tråde, som stikker ud af siden på muslingerne. Knækkede eller åbne muslinger kasseres.
  3. Varm en tykbundet gryde op, til den er rygende varm. Tilsæt muslingerne og en deciliter vand. Læg låg på med det samme. Lad muslingerne dampe et minut, og tag dem op af gryden.
  4. Pil muslingerne ud af skallen, og paner dem først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i panko-rasp. Friter dem gyldne i hed olie.
  5. Urtemayo: Tilsæt æggeblommen hvidvinseddike og ½ tsk. salt, og pisk det sammen.
  6. Tilsæt olien lidt ad gangen under konstant piskning, indtil ingredienserne er samlet til mayonnaise. Hak kapers, løg og dild fint, og vend det i mayonnaisen.
  7. Server de lune sprøde muslinger som fingersnacks sammen med urtemayoen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden