0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den perfekte fredagssnack: Friterede muslinger med urtemayo

Glem alt om chips. Lav i stedet friterede muslinger som en lækker weekendsnack.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

2 personer

Ingredienser

Friterede muslinger
500 g blåmuslinger
1 dl vand
100 g hvedemel
2 æg
100 g panko-rasp (en særlig japansk type)
5 dl majsolie til fritering

Urtemayo
1 æggeblomme
2 spsk. hvidvinseddike
ca. 2 dl vindruekerneolie
2 spsk. kapers
1 skalotteløg
1 bdt. dild
salt

Sådan gør du

Friterede muslinger

  1. Skyl og rens muslingerne fri for skidt og sand.
  2. Hiv ’skægget’ af, altså de tråde, som stikker ud af siden på muslingerne. Knækkede eller åbne muslinger kasseres.
  3. Varm en tykbundet gryde op, til den er rygende varm. Tilsæt muslingerne og en deciliter vand. Læg låg på med det samme. Lad muslingerne dampe et minut, og tag dem op af gryden.
  4. Pil muslingerne ud af skallen, og paner dem først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i panko-rasp. Friter dem gyldne i hed olie.

Urtemayo

  1. Tilsæt æggeblommen hvidvinseddike og ½ tsk. salt, og pisk det sammen.
  2. Tilsæt olien lidt ad gangen under konstant piskning, indtil ingredienserne er samlet til mayonnaise. Hak kapers, løg og dild fint, og vend det i mayonnaisen.
  3. Server de lune sprøde muslinger som fingersnacks sammen med urtemayoen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden