0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maritime muslingesliders

Sliders er navnet på en miniburger. Her med en helt ny smag – nemlig med muslingefyld.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Miniburgerboller

200 g vand

135 g sødmælk

65 g sukker

20 g gær

750 g hvedemel ’Tipo 00’

4 æg

230 g blødt smør

20 g salt

5 dl majsolie til fritering

Sauce

3 dl hønsefond

2 spsk. sesamolie

1 spsk. fishsauce

1 tsk. muscovadosukker

Mayonnaise

1 æggeblomme

2 spsk. hvidvinseddike

2 dl vindruekerneolie

2 spsk. af den nedkogte sauce

salt

Fyld

500 g muslinger

1 forårsløg

1 bdt. koriander

resten af saucen

Sådan gør du:

  1. Begynd med burgerbollerne. Lun vand, sødmælk og sukker og opløs gæren heri. Hæld det i en røremaskine sammen med melet, og ælt det sammen. Har du ikke en røremaskine, så gør det i hænderne. Tilsæt æggene, og ælt dem ind i dejen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og til sidst salt. Lad dejen stå tildækket i 3 timer, og sæt den så på køl et par timer.
  2. Form 8 små kugler på størrelse med en valnød. Får du dej tilovers, kan du forme kuglerne og fryse dem til senere brug.
  3. Damp bollerne i 20 minutter, enten i din ovn, hvis den har dampfunktion, eller i en bambusdamper, som fås hos alle asiatiske købmænd.
  4. Opvarm olien i en gryde, og friter bollerne en ad gangen i den hede olie, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.
  5. Sauce: Bland ingredienserne sammen, og kog det ned til det halve.
  6. Mayonnaise: Tilsæt æggeblommen hvidvinseddike, ½ tsk. salt og 2 spsk. af den nedkogte sauce, og pisk det sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen under konstant piskning, indtil der opstår mayonnaisekonsistens.
  7. Fyld: Skyl og rens muslingerne fri for skidt og sand. Hiv ’skægget’ af, altså de tråde, som stikker ud af siden på muslingerne. Knækkede eller åbne muslinger kasseres.
  8. Varm en tykbundet gryde op, til den er rygende varm. Tilsæt muslingerne og en deciliter vand. Læg låg på med det samme. Lad muslingerne dampe et minut, og tag dem op af gryden. Pil muslingerne ud af skallen.
  9. Snit forårsløg og koriander groft, og kog dem sammen med saucen, vend muslingerne i.
  10. Samling af burgeren: Flæk burgerbollerne, og læg et par dutter mayonnaise på over- og underbollen, læg et par muslinger ind i bollen sammen med lidt af saucen.

Tip: Har du ikke mulighed for at dampe bollerne, kan du lægge dejen i en brødform og bage den som et brød på 190 grader (varmluft) i 35-40 min. Skær brødet i skiver og smør sandwich i stedet for sliders.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

    Henter…

    Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

  • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

    Du lytter til Politiken

    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

    Henter…

    I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

    Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

    Henter…

Forsiden