Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maritime muslingesliders

Sliders er navnet på en miniburger. Her med en helt ny smag – nemlig med muslingefyld.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Miniburgerboller

200 g vand

135 g sødmælk

65 g sukker

20 g gær

750 g hvedemel ’Tipo 00’

4 æg

230 g blødt smør

20 g salt

5 dl majsolie til fritering

Sauce

3 dl hønsefond

2 spsk. sesamolie

1 spsk. fishsauce

1 tsk. muscovadosukker

Mayonnaise

1 æggeblomme

2 spsk. hvidvinseddike

2 dl vindruekerneolie

2 spsk. af den nedkogte sauce

salt

Fyld

500 g muslinger

1 forårsløg

1 bdt. koriander

resten af saucen

Sådan gør du:

  1. Begynd med burgerbollerne. Lun vand, sødmælk og sukker og opløs gæren heri. Hæld det i en røremaskine sammen med melet, og ælt det sammen. Har du ikke en røremaskine, så gør det i hænderne. Tilsæt æggene, og ælt dem ind i dejen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og til sidst salt. Lad dejen stå tildækket i 3 timer, og sæt den så på køl et par timer.
  2. Form 8 små kugler på størrelse med en valnød. Får du dej tilovers, kan du forme kuglerne og fryse dem til senere brug.
  3. Damp bollerne i 20 minutter, enten i din ovn, hvis den har dampfunktion, eller i en bambusdamper, som fås hos alle asiatiske købmænd.
  4. Opvarm olien i en gryde, og friter bollerne en ad gangen i den hede olie, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.
  5. Sauce: Bland ingredienserne sammen, og kog det ned til det halve.
  6. Mayonnaise: Tilsæt æggeblommen hvidvinseddike, ½ tsk. salt og 2 spsk. af den nedkogte sauce, og pisk det sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen under konstant piskning, indtil der opstår mayonnaisekonsistens.
  7. Fyld: Skyl og rens muslingerne fri for skidt og sand. Hiv ’skægget’ af, altså de tråde, som stikker ud af siden på muslingerne. Knækkede eller åbne muslinger kasseres.
  8. Varm en tykbundet gryde op, til den er rygende varm. Tilsæt muslingerne og en deciliter vand. Læg låg på med det samme. Lad muslingerne dampe et minut, og tag dem op af gryden. Pil muslingerne ud af skallen.
  9. Snit forårsløg og koriander groft, og kog dem sammen med saucen, vend muslingerne i.
  10. Samling af burgeren: Flæk burgerbollerne, og læg et par dutter mayonnaise på over- og underbollen, læg et par muslinger ind i bollen sammen med lidt af saucen.

Tip: Har du ikke mulighed for at dampe bollerne, kan du lægge dejen i en brødform og bage den som et brød på 190 grader (varmluft) i 35-40 min. Skær brødet i skiver og smør sandwich i stedet for sliders.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden