Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram

Dampede muslinger er super lækkert og super hurtigt på samme tid.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdens nemmeste fastfood: Moules marinières

Det er en klassiker, men den holder hårdt. Fordi det i virkeligheden er verdens nemmeste fastfood og gæstemad på en og samme tid.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning


2 personer

Ingredienser

500 g blåmuslinger
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 dl hvidvin
50 g smør
1 bundt bredbladet persille
2 citroner
et par skiver groft brød

Sådan gør du:

  1. Skyl og rens muslingerne fri for skidt og sand. Hiv ’skægget’, altså de tråde, som stikker ud af siden på muslingerne, af. Knækkede eller åbne muslinger kasseres.
  2. Skær løg og hvidløg i grove stykker, og steg det let i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt muslinger og hvidvin, og skru helt op for varmen. Læg omgående låg på. Det skal dampe hårdt i et par minutter, indtil muslingerne åbner sig.
  3. Tilsæt smør i tern, og lad det koge ind. Pluk persillen, og vend den sammen med muslingerne. Flæk citronerne, så gæsterne selv kan klemme lidt saft ud over muslingerne, og server omgående med groft brød.
  4. Træk vejret, skænk et glas hvidvin, og nyd byen.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden