Dampede muslinger er super lækkert og super hurtigt på samme tid.
Foto: Eva Helbæk Tram

Dampede muslinger er super lækkert og super hurtigt på samme tid.

Opskrifter

Verdens nemmeste fastfood: Moules marinières

Det er en klassiker, men den holder hårdt. Fordi det i virkeligheden er verdens nemmeste fastfood og gæstemad på en og samme tid.

Opskrifter


2 personer

Ingredienser

500 g blåmuslinger

2 skalotteløg

3 fed hvidløg

2 spsk. olie

1 dl hvidvin

50 g smør

1 bundt bredbladet persille

2 citroner

et par skiver groft brød

Sådan gør du:

  1. Skyl og rens muslingerne fri for skidt og sand. Hiv ’skægget’, altså de tråde, som stikker ud af siden på muslingerne, af. Knækkede eller åbne muslinger kasseres.
  2. Skær løg og hvidløg i grove stykker, og steg det let i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt muslinger og hvidvin, og skru helt op for varmen. Læg omgående låg på. Det skal dampe hårdt i et par minutter, indtil muslingerne åbner sig.
  3. Tilsæt smør i tern, og lad det koge ind. Pluk persillen, og vend den sammen med muslingerne. Flæk citronerne, så gæsterne selv kan klemme lidt saft ud over muslingerne, og server omgående med groft brød.
  4. Træk vejret, skænk et glas hvidvin, og nyd byen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden