0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brug dit daggamle brød: Arme riddere med smør, ahornsirup og masser af frisk frugt

Der findes ikke mange andre måder at tilberede tørt brød på, som er mere delikat end arme riddere. Med æg, fløde og sukker får brødet den perfekte svampede konsistens, som kan suge masser af smeltet smør og ahornsirup til sig. Lige godt til søndag morgener som til dessert på en hverdag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Arme riddere optrådte første gang i en dansk kogebog i 1703. ’Arme’ hentyder til, at det er en fattigmandsret, hvor man bruger gammelt brød. I Frankrig, hvor retten stammer fra, hedder den 'pain perdu' – tabt brød.

Sødt og bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sødt og bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Til 4 personerArbejdstid: 20 min.Samlet tid: 20 min.

2 æg
1 dl fløde
2 spsk. rørsukker
1 tsk. muskatnød
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 nip salt
8 skiver daggammelt brød
smør til stegning

Til servering
smør
ahornsirup
frisk frugt

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce