0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vintest: Ugens vindervin er en let og saftig valpolicella med karakter

Denne uge leverer den dyre kategori klart bedst vin for pengene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Valpolicella-området umiddelbart nord for Verona og øst for Garda-søen har leveret en meget stor andel af danskernes italienske vinforbrug gennem de seneste 10-15 år. Det er især den populære ripasso, der har domineret billedet, med den noget dyrere amarone som områdets kransekagefigur og vinen til en særlig lejlighed.

Begge er karakteriseret ved modne, sødmefulde frugttoner, stor fylde og en del alkohol. I den sammenhæng har egnens oprindelige storsælger og den vin, de lokale primært drikker, haft trangere kår. En ’almindelig’ valpolicella er mere slank og syrerig; bærtonen er friskere og alkoholniveauet lavere.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere