Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard (arkiv)
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Hvid. Denne uges vinder af vintesten er en Riesling fra Østrig.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vintesten: Hvidvin fra Østrig er ugens bedste køb

Østrig er et lille vinland, men deres riesling er på verdensklasseniveau.

Anmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I denne uge kan du selv vælge, om du vil have en eller to flasker hvidvin for en hund. Prisforskellen kan mærkes på kvaliteten: Den dyre riesling fra Østrig er klart bedre end den billigere fra Sydafrika. Men når man ser på, hvor meget kvalitet man får i forhold til prisen, er der ikke den store forskel på de to.

Ugens vin

Riesling Konglomerat 2014 Buchegger 12,5 %

Kremstal, Østrig, Løgismose, 1 fl. for 110 kr.

Intens, frisk og læskende vin med let sødme og høj syre. Rank og pirrende med ungt frugtpræg, limetoner og lidt anis. Letdrikkelig med dybde og længde.30 - 70 kroner

Shiraz 2013 Rooiberg Winery 14 %

Sydafrika, Vinspecialisten, 1 fl. for 65 kr.

Middelfyldig vin med markant røget/gummiagtig tone og varmt solmodent bærpræg. Pæn intensitet og o.k. balance. Mangler personlighed og finesse.Roodeberg 2014 13,5 %Western Cape, Sydafrika, Føtex, 2 fl. for 100 kr.

Middelfyldig, frisk og aromatisk vin med blomstret præg og citrustoner. Pæn intensitet i smagen, men en smule sødme-fuldhed i afslutningen tager lidt af præcisionen.Haut-Médoc 2012 Château Le Chêne 13 %

Bordeaux, Frankrig, Philipson Wine, 50 kr. v. 12 fl.
Let vin med syrlig rød bærfrugt mellem toner af blyantspids og lidt tang. Fin saftighed, men savner lidt sul på kroppen og noget frugt til at bakke den tørre afslutning op med.
Chardonnay 2015 Inti Estate 13,5 %

Valle Central, Chile, Meny, 6 fl. for 250 kr.
Fyldig, blød og sødmefuld vin med vingummiagtig tuttifrutti- karakter. En lille smule modstand i afslutningen, men ellers glat og ret anonym. Den hverken skræmmer eller begejstrer.BIN 343, Cabernet Sauvignon-Shiraz 2014, Hardy’s 13 %


South Eastern Australia, Fakta, 1 fl. for 35 kr.
Blød og saftagtig vin med syntetisk frugtpræg i hindbærgenren. Lidt gummi og lakrids, men ellers ret anonym. Mangler vinøsitet. Prisen redder et tredje glas.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce
LÆS OGSÅ


70 - 110 kronerBiferno Rosso Ramitello 2011 Di Majo Norante 13,5 %


Molise, Italien, Meny, 3 fl. for 275 kr.

Kraftfuld, udviklet og lidt rustik vin med mørke tørrede bærtoner, læder og et strejf kakao. Indbydende duft, god dybde og personlighed, men lige tung og fadpræget nok.Veronese Palazzo della Torre 2012 Allegrini 13,5 %

Veneto, Italien, Philipson Wine, 110 kr. v. 12 fl.

Middelfyldig, bærpræget vin med let syntetisk kirsebærtone og fint krydret præg. Pæn intensitet og længde. Præcis og vellavet, mangler dog lidt kant og karakter.
Verona Brolo Campofiorin Oro 2011 Masi 14 %

Veneto, Italien, Føtex, 2 fl. for 199 kr.
Middelfyldig, krydret og lidt rustik vin med tørrede frugttoner og en smule julekrydderi. Pæn intensitet og en kraftfuld, let tør afslutning, der passer bedst til krydret simremad.
Aliotto 2013 Lunelli 13 %

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Toscana, Italien, Vinspecialisten, 100 kr. v. 2 fl. Middelfyldig vin med frisk, rød bærtone og let støvet, krydret præg. Vis saftighed først i smagen, men savner lidt tæthed og kompleksitet i det prisleje og ender tørt. Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Thomas Ilkjær eller Vin, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.
Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden