0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Reportage: Medicinalfirma jagter ny pille mod depression i technomiljø

Mange depressive har ingen glæde har af den eksisterende antidepressive medicin. Men løsningen er ikke mindre medicin til alle. I det hele taget er debatten om psykofarmaka præget af myter og fejlagtige påstande, mener direktør i medicinalfirmaet Lundbeck.

FOR ABONNENTER

Tine Bryan Stensbøl bukker sig forover og peger på mit fodtøj, der er gule og lettere snavsede Timberland-vinterstøvler i størrelse 45. Mon de er for beskidte?

Vi står i et laboratorium på medicinalvirksomheden Lundbecks store matrikel i Valby i anledning af debatten om antidepressiv medicin. Og afdelingschefen har, viser det sig, ikke noget mod støvlerne. Hun vil blot bruge dem til at forklare, hvad det egentlig er, forskerne har gang i her på laboratoriet sådan en fredag eftermiddag. Udenfor er temperaturen under nul, solen dækket af skyer, og vinden hård. Her i laboratoriet går forskere i hvide kitler rundt blandt et væld af reagensglas, mikroskoper, sterile arbejdsbænke og forskellige maskiner, der brummer monotont.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu