0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JUST LARS
Foto: JUST LARS

Menstruationsblod skal ud af trusserne og ind i samtalen

En ny bog om menstruation vil gøre op med den skam, der i årtusinder har klæbet til menstruation. Den skam, der får kvinder til at gemme et bind som var det narko, når de går gennem kontorlandskabet - og som grundlæggende handler om, at kvinder er forkerte i forhold til mænd. De to forfattere er en del af en international bevægelse af menstruationsaktivister, der vil sætte blodet fri for skam og skyld.

FOR ABONNENTER

Sine Cecilie Laub bruger ikke bind eller tamponer, når hun har menstruation. I stedet lader hun blodet flyde frit ned i underbukserne, som hun skifter mange gange om dagen. Friblødning eller free bleeding kalder man det.

Det vidste jeg faktisk godt, før jeg mødtes med hende og Maja Nyvang, der sammen har skrevet den nye bog om menstruation, ’Gennemblødt’, som udkommer i dag. For en af mine kvindelige facebookvenner, der umiddelbart virker ret åbensindet, linkede til et interview med Sine Cecilie Laub om netop friblødning – med en kommentar om, at her var hendes grænse simpelthen nået. Og hun var langtfra alene.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts