0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 Sigrid Nygaard og Klavs Bo Christensen
Foto: Sigrid Nygaard og Klavs Bo Christensen

Fotomontage: Ole Gravesen. Foto: Sigrid Nygaard og Klavs Bo Christensen

Jensen eller Gade - det strengt forbudte spørgsmål i Venstre

Ingen taler højt om det, men under radaren er Venstres ledende kræfter i fuld gang med overvejelser om arvefølgen efter Lars Løkke Rasmussen. For statsministeren er debatten uønsket. Men han kan ikke kvæle spekulationerne om, hvem der skal opstilles i et kampvalg mod næstformand Kristian Jensen, når tiden kommer.

FOR ABONNENTER

Blandt politiske journalister har Søren Gades evne til at koreografere sine tv-optrædener ofte været et yndet samtaleemne. Når der skal afleveres et budskab for rullende kamera, beder han ofte om lidt tid til at bevæge sig ind på sit kontor, hvor han ifører sig et afslappet halstørklæde og en jakke til at hænge over skulderen. Måske for at tage sig lidt tilfældig og afslappet ud. Måske skal det virke, som om han blev passet op på gangen og ikke rigtig kunne undgå at svare.

En alternativ variant af det koreografiske fænomen kom til udtryk midt på dagen 15. marts, hvor Venstres gruppeformand med ganske få ord tilførte benzin til et mindre bål af en giftig arvefølgedebat, som ikke just var ønsket af statsministeren. To dage forinden havde Venstres næstformand, udenrigsminister Kristian Jensen, været hovedkilde til en af årets mest omdiskuterede politiske artikler, da han i Jyllands-Posten erklærede sig parat til et kampvalg om formandsposten og samtidig fik sagt, at hans mål var en dag »at træde op på den øverste skammel« i partiet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu