0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvordan førerløse biler forandrer verden og vores liv

Alle taler om dem. De førerløse biler, som om få år siges at ville forandre vores byer, vores opfattelse af ejerskab og af afstande. Nogle spår ligefrem, at de vil ændre vores kultur og hverdag mere, end internettet har gjort. Men hvordan?

FOR ABONNENTER

Køretøjet kom farende som skudt ud af en sprække fra en anden verden. Et raslende og rumlende uhyre, der med over seks kilometer i timen styrede lige imod Bridget Driscoll. Det var en augustdag i 1896. Den 44-årige kvinde var på vej til balletopvisning i London med sin unge datter og en veninde. Mens de to andre sprang til side, stivnede hun i rædsel midt på gaden med sin paraply. Og blev Englands første dødsoffer i en bilulykke.

I bilens barndom tog det tid at vænne sig til, at transport kunne foregå anderledes, end den plejede. Med hest og vogn. Længe evnede selv de største fantaster ikke at forestille sig de forandringer, bilen ville føre med sig. At den skulle give millioner en følelse af personlig frihed og rækkevidde. At vejnettet blev byernes grundplan, som alt andet voksede op omkring. At byerne selv ville få vokseværk, fordi folk pludselig kunne komme omkring i dem. Og senere knopskyde med forstæder, da man nu kunne bo langt fra sit arbejde.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden