0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Klint
Foto: Peter Klint

Amatører med kurs mod Superligaen

Fodboldspillerne fra Hobro Idrætsklub spiller bold på deltid, men de er suverænt tophold i 1. division og favoritter til at rykke op i Superligaen. På kort tid er klubben gået fra at være et bundhold til at ligge i front. Hvad er der dog sket?

FOR ABONNENTER

Omtrent midt imellem Randers og Aalborg, inderst inde i Mariager Fjord, ligger den tidligere vikingekøbstad Hobro. Find gymnasiet, fortsæt 100 meter ned ad vejen, og dine øjne møder Hobros beskedne fodboldstadion med blot en tribune på den ene langside. Resten af det ovale stadion er smukt indrammet af høje træer, kun forstyrret af to blå toiletter af hård plastik og et pølseskur. Røgen fra en kulgrill siver ind mellem tilskuerne og lægger sig over fodboldbanen som en lille hvid sky. Fodboldspillerne på banen bliver oplyst af fire projektørtårne fra hvert hjørne af stadion.

»Stå fast, drenge, stå fast«, råber anføreren og forsvarskæmpen fra Hobro, Mads Justesen. Til daglig er han gymnasielærer og landmand, men lige nu er han ved at spille Hobro op i Superligaen. Pludselig slukkes de skarpe projektørlys, og der bliver mørkt på hele stadion – undtagen i pølseskuret. Strømmen er gået. Dommeren stopper kampen mellem Hobro og Silkeborg IF, og nogle af tilskuerne benytter lejligheden til at gå ind blandt træerne for at lade vandet i skovbunden.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu