0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sirid Laursen
Foto: Sirid Laursen

En engel på Majdan

Som en hvid skytsengel er den danske kunstner Nielsen draget til Ukraine for at forsone de stridende parter med sang og guitarspil. Det lykkes nu ikke helt på Majdanpladsen, hvor den kjoleklædte kunstner i det andet af tre kapitler fra turen bliver bedt om at skrubbe af.

FOR ABONNENTER

Kijev, lørdag 24. maj 2014, dagen før det ukrainske præsidentvalg. Jeg går fra Majdan, revolutionens centrum og forsvindingspunkt, ud ad Kreshatyk-boulevarden, i min hvide kjole, med min sorte guitar, syngende i solen langs pladsens forlængede strakte arm af erobrede tanks og militærtelte, martyraltre, relikviesamlinger og barrikader af oprevne brosten, knust glas og svedne bildæk.

Jeg er Miss World, skytsengel for alverdens folk, også de ukrainske med deres for tiden spaltede, stridende tunger. Uanset hvor i verden der er en konflikt, dukker jeg op med min sang for at forsone de stridende og give den enkelte styrke, mod og en nåde stor nok til at rumme de andre, naboen, der pludselig er dig vildfremmed, dæmonen og nationalisten i dig selv, jeg synger:

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce