0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Guardia Civil/dpa
Foto: Guardia Civil/dpa

Kunstmarkedet oversvømmes af falsknerier

Spansk politi anholdt forleden en formodet kunstforfalsker med speciale i værker på papir af Miró, Picasso og Matisse. Et dansk auktionshus har netop afvist at sælge tegninger af blandt andet Picasso, der blev tilbudt af en sydeuropæisk person.

FOR ABONNENTER

Uforsigtig var han egentlig ikke. Den spanske mand, der forleden blev anholdt og sigtet for at sælge forfalsket kunst, havde taget sine forholdsregler. Når han forlod sit hjem i Andorra og kørte over grænsen ind i den nordøstspanske provins Lleida, havde han ikke længere forfalskninger med i bilens bagagerum.

I juli sidste år var han nemlig blevet stoppet, og toldmyndighederne havde afhørt ham om de grafiske værker, han havde haft med sig. Han havde trukket dokumenter frem, hvor der stod, at der var tale om originale værker af Joan Miró, Henri Matisse og Pablo Picasso, og fået lov til at køre videre. Men han ønskede ikke at stå i samme situation igen.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere