Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Endnu mere magt til spionerne i forsvaret

Et svagt justitsministerium gør, at Forsvarets Efterretningstjeneste kunne komme igennem med et ønske om at overvåge danskere i udlandet uden retskendelse. Spiontjenesten får stadig flere midler og beføjelser – også på hjemlig grund.

FOR ABONNENTER

Barbara Berthelsen skulle slet ikke have været på arbejde den lørdag. Den 41-årige karrierejurist havde først regnet med at begynde i sin nye stilling som departementschef i Justitsministeriet den efterfølgende mandag.

Men 28 skud mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro betød, at Barbara Berthelsen blev kaldt til møde i regeringens sikkerhedsudvalg i Statsministeriet klokken 18.00 lørdag 14. februar. Hun skulle med regeringstoppen drøfte konsekvenserne af et terrorangreb, som mindede om begivenhederne i Paris måneden før.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden