0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bassem Tellawi/AP Photo/AP
Foto: Bassem Tellawi/AP Photo/AP

Vesten mod islam, islam mod Vesten

Muhammedtegningerne ramte forholdet mellem islam og Vesten hårdere end krigene i Afghanistan og Irak, mener jordansk redaktør, der blev fængslet for at bringe tegningerne.

FOR ABONNENTER

Jehad al-Momani havde ingen anelse om, hvad det ville betyde for ham, da han besluttede at trykke tre af de danske profettegninger i sin avis 2. februar 2006.

Den jordanske chefredaktør og tidligere senator syntes egentlig, at tegningerne var »tåbelige«, som han udtrykker det i dag. Men han følte, at det var vigtigt at vise folk, hvad hele balladen gik ud på. Og ved samme lejlighed at skrive en leder med titlen: ’Til alle muslimer i verden: Vær fornuftige’. Her opfordrede han til at vende blikket indad og tænke over, hvorfor tegningerne overhovedet var lavet. »Hvem fornærmer islam mest? En udlænding, som bestræber sig på at tegne profeten, som hans tilhængere beskrev ham, eller en muslim med et bombebælte, som begår selvmord ved en bryllupsfest i Amman eller et andet sted?«, skrev han.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement