0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen/Mads Nissen/ info@madsnissen.com/ www.madsnissen.com
Foto: Mads Nissen/Mads Nissen/ info@madsnissen.com/ www.madsnissen.com

2015 gav os ny viden om ebola, forfædre og genteknologi

Videnskabens verden bød på flere afgørende nybrud i det forgangne år. Med udgangspunkt i tidsskriftet Sciences årlige kåring af de største videnskabelige opdagelser ser vi nærmere på de ti største. Øverst på listen troner et gennembrud, der på sigt kan skabe mirakler mod arvelige sygdomme.

FOR ABONNENTER

En bedårende beagle, der bliver forvandlet til en hårdtpumpet muskelhund. En mikrogris, som vejer sølle 15 kilo og aldrig bliver større. En hvedeplante, der kan modstå et almindeligt svampeangreb.

Det er ikke et fremtidsscenarium, men virkeligheden anno 2015. De nye skabninger er blevet frembragt gennem en ny genteknologi, CRISPR, som i år er blevet udråbt som Breakthrough of the Year af det velanskrevne videnskabelige tidsskrift Science. Teknikken er biologiens svar på en søg og erstat-funktion i et tekstbehandlingsprogram, hvor man kan rette sygdomsfremkaldende fejl i det genetiske alfabet eller give levende organismer nye egenskaber.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce