0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 JANUS ENGEL
Foto: JANUS ENGEL

Morderens kone må ikke vaske her

Jette Andersen har i mange år levet med en dobbelt smerte. Hun mistede sin mand, Erik Mørk Andersen, i branden på skibet 'Scandinavian Star' for 25 år siden, hvor 159 omkom. Hun skulle også leve med smerten over, at norsk politi i 1991 udpegede hendes mand som brandstifter på skibet. Først i juni 2014 indrømmede de, at anklagen var forkert. Her er et redigeret uddrag fra Lars Halskovs bog ’Branden’, der udkommer til august.

FOR ABONNENTER

Ekstra Bladet lå på køkkenbordet. Jette Andersens tiårige søn Morten havde hentet formiddagsavisen. Der stod noget med en brand på en færge på forsiden, men hun læste det ikke. Hun registrerede det bare.

I stedet gik hun rundt i lejligheden i Aarhus og skældte højlydt ud over sin mand, Erik Mørk Andersen, som ikke var dukket op som ventet fra en lastbiltur til Norge.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts