0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Jagten på den skjulte skat

Kapitel 1: Under den kolde krig gemte de danske myndigheder to mystiske kasser et hemmeligt sted i Grønland. Indholdet skulle hjælpe danskerne med at genopbygge nationen efter en atomkrig, men noget gik galt, og ingen aner længere, hvor skatten er. Nu tager Politiken til Sisimiut i Grønland for at finde den.

FOR ABONNENTER

Først da vi stod oppe på en knold i det vestlige Sisimiut og gloede mod nord over bugten Barasuq, begyndte det at sive ind. Grønland strakte sig flosset og overvældende mod nord. Og mod syd og mod øst. Fjelde og fjorde, is og lyng. Det fyldte alt, kun for at blive afløst af havets uendelighed mod vest. Og lige midt i evigheden lå altså den kulørte by Sisimiut. Som en påfuglefjer på elefantens ryg.

Det var i det her landskab, jeg skulle forsøge at finde to små kasser, og det stod klart, at det ville blive en hel del sværere end udtænkt fra skrivebordet i Danmark.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts